Dags för nytt kök!

posted by on 2013.05.30, under Uncategorized
30:

Att köpa kök är något som man inte gör speciellt ofta och när det väl är dags är det viktigt att man tänkt igenom sina val om hur det ska se ut och hur det ska fungera. Vissa kollar mest på utseendet och vill ha ett snyggt kök, men det är ju viktigt att köket är funktionellt! Många kallar köket för “husets hjärta” och i många hushåll är det nog så. Här kommer lite tips att tänka på för att få ett funktionellt kök:

Något av det viktigaste att tänka på är måttet på bänkytan mellan vask och spis, den bänkyta är nämligen kökets mest använda arbetsyta. Det är här du kommer att skära grönsaker, knåda deg och blanda marinader. Lagar man mycket mat så bör ytan vara stor och lagar man inte så mycket mat kanske man kan ha en mindre yta. Självklart så beror ju måttet på arbetsytan också på hur stort köket i stort är.

Svenskar är av tradition glada i att köpa köksluckor i trä och i många år har mörkare träslag som alm, ek och valnöt sålt bäst, enligt en artikel i Sydsvenskan. Den som vill ha ett lite mer speciellt kök satsar ofta på att bygga in induktionshäll, micro, kaffemaskin och ångugn. Det har blivit lite av en trend att ha ett proffskök.
Det viktigaste att tänka på angående utseendet är att man ska trivas i det kök man väljer och att det ska gå i samma stil som resten av hemmet. Det är bra att gå till en köksbutik, jag kan tipsa om Ballingslöv, där du kan prata med någon som hjälper dig välja ditt drömkök.

There are no comments.

Please Leave a Reply

TrackBack URL :

pagetop

  • Välkommen!

    En blogg med åsikter och tankar från 031 - Göteborg.