Dokumentarkiv på webben

posted by on 2013.09.13, under Uncategorized
13:

När man ska köpa eller hyra något så är det bra att ha ett avtal, speciellt om det är något dyrt eller värdefullt som man ska köpa eller hyra. Ska man till exempel hyra ut sin lägenhet så finns det mycket att tänka på. Vem är ansvarig om något går sönder, vem betalar och hur mycket? Det är viktigt att man har ett avtal som innefattar informationen där både uthyraren och den som ska hyra lägenheten har skrivit under.

Hemnet berättar om några viktiga aspekter att fundera över när du ska skriva ett hyreskontrakt.
Det ska framgå vem som äger lägenheten, vem som ska hyra den, hur länge lägenheten ska hyras ut, vad hyran kostar samt när den ska betalas in. Det bör också stå lägenhetens adress, hur stor lägenheten är och om källarförråd och vindsutrymmen ingår. Det är viktigt att uppsägningstiden finns med på kontraktet, uppsägningstiden brukar vanligtvis vara tre månader. På baksidan av kontraktet eller i en bilaga finns reglerna för hyreskontraktet och ofta också de regler som gäller för fastigheten.

Det är inte så lätt att skriva ett eget hyreskontrakt, man kan glömma viktiga saker eller kanske formulera sig fel. Det är viktigt att kontraktet är bra skrivet så att det inte kan uppstå meningsskiljaktigheter om det blir några problem med uthyrningen. Tycker man att det är svårt att skriva ett eget kontrakt finns det att hitta på internet. Det finns olika dokumentarkiv där man kan hitta alla typer av olika mallar på kontrakt och liknande.

There are no comments.

Please Leave a Reply

TrackBack URL :

pagetop

  • Välkommen!

    En blogg med åsikter och tankar från 031 - Göteborg.