Hur bra blir eventet? Det beror på er och eventbolaget!

posted by on 2013.05.15, under Uncategorized
15:

Event finns i alla möjliga storlekar och former. Allt från stora högteknologiska företag som presenterar sin senaste produkt inför miljoner människor – till ett mindre evenemang för kunder. I detta inlägg försöker jag dela med mig av lite vishet och tips gällande ämnet. Kontentan blir att er partner – eventbolaget – kommer vara avgörande.

Marknadsför ditt företags evenemang i förhand för att hitta besökare som kan nås av ditt budskap. På en mässa kan man inte förlita sig på att få all uppmärksamhet med blotta närvaron. Det kan även vara lärorikt och intressant att köra en kampanj innan själva eventet. Det kan tydliggöra vad som lockar besökare till att träffa just ditt företag eller interagera med din produkt.

Fånga och följ upp de kontakter och leads ni får på eventet. Detta för att kunna räkna på eventet som marknadsföring – vad har det gett? När eventet är över och man sammanställer detta ofta man ser om investeringen kommer återbetala sig. Självklart kommer dessa mål skilja sig markant för olika företag. Mitt råd är att gå för kvalitet, kontra kvantitet, när det gäller aktiviteter vars mål är att generera leads. Är målet att få så många som möjligt att interagera med en produkt eller ett varumärke får man justera för detta. Kom ihåg att mäta detta.

I slutändan handlar det om människor. Ett lyckat event handlar om att rikta ansträngningarna mot rätt målgrupp och övertala dem uppfylla det mål ni satt upp. Det handlar med andra ord också om att utbilda, motivera och leda personalen och organisationen mot detta.

I min erfarenhet är alla dessa punkter ovan någonting man får hjälp av genom att anlita ett seriöst och välrenommerateventbolag.

Lycka till med eventet!

There are no comments.

Please Leave a Reply

TrackBack URL :

pagetop

  • Välkommen!

    En blogg med åsikter och tankar från 031 - Göteborg.