Tips på läxhjälp

posted by on 2013.05.22, under Uncategorized
22:

Det är många som tycker att det är väldigt svårt att hitta koncentration för att kunna plugga till prov. Vissa behöver läxhjälp medan andra helt enkelt bara behöver lugn och ro för att kunna studera. En artikel i Sydsvenskantipsade om hur man kan plugga till prov.

Repetera! Repeterar man något tillräckligt många gånger så sätter det sig. Försök att läsa texten du ska läsa flera gånger, repetera glosorna flera gånger och det kommer att sätta sig! Att läsa texten 4-6 gånger och sen förhöra sig eller redogöra för sig själv det man har läst 2-3 gånger gör så att minnesluckor täpps igen. Efter att man förhört sig själv på texten man läst så ska man läsa den två gånger till – då borde det sätta sig!
Stäng av störande saker runt omkring som dator, TV och musik (just musik kan vara lite personligt, vissa tycker att det är lättare att studera med musik). Planera och se till att börja i tid så du inte behöver plugga hela kvällen innan provet. Planera också in om du kanske behöver fråga din lärare eller förälder om det är något som du tycker är svårt så att du kan fråga om detta i god tid innan provet.
Läs igenom alla anteckningar som du har från lektionerna och renskriv dem är ett annat tips. Läs sedan igenom de renskrivna anteckningarna och stryk under eller gör markeringar en vecka innan provet. Sen ett par dagar innan provet så vet du vad du behöver kolla igenom ännu en gång.

There are no comments.

Please Leave a Reply

TrackBack URL :

pagetop

  • Välkommen!

    En blogg med åsikter och tankar från 031 - Göteborg.