Vårdcentralen nära dig

posted by on 2013.10.01, under Uncategorized
01:

När det börjar gå mot hösten så är det många som blir sjuka. Då kan det vara bra att få läkarhjälp. SVT rapporterade nyligen om att fler och fler människor uppsöker akuten när de egentligen skulle ha gått till vårdcentralen. Vad det beror på är oftast bara okunskap och resulterar i ännu längre köer på akuten när de istället skulle ha gått till en vårdcentral.

Här kommer en kort beskrivning av vårdcentralen.

Våra vårdcentraler är grunden i den svenska sjukvården och det är till vårdcentralen som du ska vända dig när du eller ditt barn behöver sjukvård. Husläkare, distriktssjuksköterskor och undersköterskor arbetar på vårdcentraler som också går under namnet husläkarmottagning. På vårdcentralen finns mycket diagnostikutrustning och du blir du undersökt och kan få behandling för de flesta besvär och sjukdomar. Du kan också få hjälp med olika hälsofrågor, om du vill gå ner i vikt, sluta röka eller behöver hjälp med att förändra dina alkoholvanor.
Skulle det vara så att du behöver specialistvård så får du en remiss av vårdcentralen till specialistläkaren. Väntetiden kan bli kortare om du har en remiss och ditt besök hos specialistläkare kostar mindre om du går via remiss.
De flesta vårdcentraler har öppen mottagning vissa dagar, de har rådgivning via telefon och gör hembesök.

comment

Riktigt bra skrivit.. Tackar vi för!

vårdcentralen ( March 4, 2014 at 11:05 am )

Please Leave a Reply

TrackBack URL :

pagetop

  • Välkommen!

    En blogg med åsikter och tankar från 031 - Göteborg.